«Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος στο θέατρο σκιών»

«Θέατρο σκιών Ανδρέα Τυμπακιανάκη» και Μουσικό Σχήμα «11 & κάτι»

Μια παράσταση του θεάτρου σκιών με μουσικά μέρη, που ετοιμάστηκε από μαθητές του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση.

Κατά τη σχολική χρονιά 2020-21 η πανδημία μας έχει κρατήσει από το Νοέμβριο -με μια μικρή διακοπή δύο εβδομάδων- μακριά από το σχολικό μας χώρο και τις εκδηλώσεις μας. Για το λόγο αυτό ετοιμάστηκε η συγκεκριμένη ταινία για να προβληθεί εξ αποστάσεως στους μαθητές του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Το θέατρο σκιών με τα «ηρωικά έργα» αποτέλεσε μια βασική πηγή για να γνωρίσουν οι Έλληνες την ελληνική Επανάσταση. Η συγκεκριμένη παράσταση, που αποτελεί μια επιλογή αποσπασμάτων με μερικές προσθήκες από τον Ανδρέα Τυμπακιανάκη, εστιάζει στα αποτελέσματα του εμφύλιου διχασμού κατά τη διάρκεια του Αγώνα της ανεξαρτησίας.

Σημείωση: Η βιντεοσκόπηση της παράστασης του θεάτρου σκιών έγινε σε σπίτι με οικιακά μέσα. Ανάλογα, η ηχογράφηση των τραγουδιών έγινε σε σπίτια και σε τρεις φάσεις, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, επίσης με οικιακά μέσα και στη συνέχεια έγινε μίξη ήχου. Για το λόγο αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι άρτιο τεχνικά.

Advertisement

Σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s