«Μικρή ελληνική ιστορία μέσα από τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου»

24 Μαρτίου 2020: Σχολική γιορτή «Μικρή ελληνική ιστορία μέσα από τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου»

Μια σχολική γιορτή σε περίοδο κορονοϊού

Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, σήμερα κατά τις 8.30 μέσα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του λυκείου μας θα ξεκινούσε η φετινή μας εκδήλωση για την 25η Μαρτίου. Και θα ξεκινούσαμε κάπως έτσι:

«Η σημερινή μας εκδήλωση λόγω της πρόσφατης απώλειάς του είναι αφιερωμένη στο Θάνο Μικρούτσικο. Τίτλο έχει «Μικρή ελληνική ιστορία μέσα από τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου». Κατά ευτυχή συγκυρία αυτόν τον καιρό έχουμε στην ομάδα μας παιδιά που αγαπούν τη μουσική του Μικρούτσικου και, επομένως, δεν τους είναι δύσκολο να αποδώσουν τα τραγούδια του. Όμως, πώς μπορεί να σχετίζεται ο Μικρούτσικος με την 25η Μαρτίου;

Η αλήθεια είναι πως πάντα σε αυτήν την επέτειο φροντίζω να συνδέω την 25η Μαρτίου με την Ελλάδα, με το ελληνικό κράτος. Ελλάδα δημιουργήθηκε μέσα από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Πιο πριν δεν υπήρχε Ελλάδα με την έννοια του εθνικού κράτους, όπως το εννοούμε σήμερα. Από την άλλη, στα τραγούδια του Μικρούτσικου υπάρχει πολλή Ελλάδα. Υπάρχει η θάλασσα, που συνδέεται άρρηκτα και διαχρονικά με τους Έλληνες, υπάρχουν οι αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία, που επίσης συνδέονται με την ιστορία και τις αρχές αυτού του λαού, υπάρχει και η πίκρα, πολλές φορές, για τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν, μέσα από τα τραγούδια, θα διατρέξουμε σύντομα την ελληνική ιστορία, τη σχέση της Ελλάδας και των Ελλήνων με τη θάλασσα, τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία.

Σας παρακαλούμε να κάνετε ησυχία και να απενεργοποιήσετε τα κινητά σας τηλέφωνα. Καλή απόλαυση!»

Τα πράγματα όμως σήμερα είναι αλλιώτικα: Είμαστε στο σπίτι και όχι στο σχολείο. Και εκεί πρέπει να μείνουμε. Έτσι, δημοσιεύουμε την παρουσίαση της εκδήλωσης μαζί με κάποια από τα τραγούδια της μουσικής εκδήλωσης που θα κάναμε – όσα έχουν τραγουδηθεί σε προηγούμενες εκδηλώσεις μας. Υποσχόμαστε ότι στο μέλλον θα ακουστούν αυτά κι άλλα πολλά τραγούδια από την ομάδα μας, αρκεί να είμαστε καλά. Και προτρέπουμε όλους να ακολουθούμε τους κανόνες που αυτές τις μέρες τίθενται για την ασφάλειά μας. Ας δείξουμε την αλληλεγγύη και το σεβασμό μας στους συνανθρώπους μας. Ας δείξουμε το σεβασμό μας στη ζωή! Ας μείνουμε σπίτι!

Παρουσίαση στο Issuu

Advertisement

Σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s