«Όλοι μαζί στο ρυθμό της αγάπης!», δράσεις αλληλεγγύης σχολικού έτους 2014-15

Στο 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου σχεδιάστηκαν οι παρακάτω δράσεις για τη φετινή σχολική χρονιά, στις οποίες καλούμε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή των μαθητών σε πράξεις αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, και την ενεργητική έξοδο προς την κοινωνία:

  • Εκπόνηση ερευνητικής εργασίας από το τμήμα Α6 με θέμα: «Η κοινωνική αλληλεγγύη στη σύγχρονη εποχή». Οι μαθητές θα χαρτογραφήσουν τις εθελοντικές ομάδες αλληλεγγύης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην πόλη μας ή και στη χώρα μας (Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου, Ομάδα Αγάπης “Give”, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.ά.) και θα έρθουν σε επαφή με όσες από αυτές είναι δυνατόν, παρακολουθώντας και καταγράφοντας τη δράση τους.
  • Γωνία αλληλεγγύης: Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας δίπλα στην εσωτερική είσοδο του σχολείου μας, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, τα οποία κάθε μήνα θα διατίθενται σε διαφορετική ομάδα αλληλεγγύης (ανάλογα με τις ανάγκες) με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Παζάρι αλληλεγγύης: Οργάνωση παζαριού στο χώρο του σχολείου με χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλη είδη λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα έσοδα του οποίο θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

  • Συναυλία Αλληλεγγύης «Όλοι μαζί στο ρυθμό της αγάπης!»: Οργάνωση συναυλίας με το μουσικό σχήμα “11 & κάτι”, στις 10 Ιουλίου 2015, 8:00 μ.μ., στο Πάρκο Γεωργιάδη, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου. Στη συναυλία συμμετείχε και το συγκρότημα “Χακούνα Ματάτα” του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου. Γιατί στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε η Αλληλεγγύη, η Αγάπη και η Μουσική είναι δύναμη Ζωής!

Δημοσίευση

.

.

.

Advertisement

Σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s