«Όλοι μαζί στο ρυθμό της ζωής!»

Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με τη μουσική ομάδα “11 & κάτι” του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, διοργάνωσαν μουσική εκδήλωση το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Τραγουδάμε όλοι μαζί κατά των εξαρτήσεων. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να οραματιζόμαστε με αισιοδοξία το μέλλον μας!

Λίγα λόγια για τη δράση…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, σκεφτήκαμε τη διοργάνωση μίας μουσικής βραδιάς με τη μουσική ομάδα “11 & κάτι” του 11 Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, καθώς οι δραστηριότητες πρόληψης αφορούν ένα ατέλειωτο ταξίδι που επενδύει στη δημιουργικότητα, την ομόνοια, την οικειότητα, τη ζεστασιά, την αποδοχή, το δέσιμο, την ομαδικότητα, την αγάπη.

Και όταν αυτό το ταξίδι συνεχίζεται από την οικογένεια στη σχολική κοινότητα αποκτά σπουδαία σημασία. Μας δείχνει ότι το σχολείο, πέρα από την κάλυψη των γνωστικών αναγκών, επενδύει και σε άλλες αρχές – αξίες. Βλέπει το μαθητή ως άτομο, με ξεχωριστές ικανότητες – δεξιότητες, καλλιεργεί τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του, αυξάνει την αυτοπεποίθησή του, συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή του και τον οπλίζει με πολύτιμα εφόδια για κάθε νέο του ταξίδι μέσα σ’ έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις…

Δημοσίευση

.

Advertisement

Σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s