ΑΓΑΠΗ ΡΕ+

Είμαστε οι «11 & κάτι», μουσικό σχήμα που αποτελείται από μαθητές και απόφοιτους του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου. Επειδή στα χρόνια λειτουργίας της ομάδας μας έχουμε κι εμείς αναδείξει σε εκδηλώσεις εντός και εκτός σχολείου κοινωνικά και πολιτικά θέματα και επειδή θεωρούμε ότι είναι σημαντικό νέοι άνθρωποι να ευαισθητοποιούνται σε τέτοια θέματα, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» για την Καλλιτεχνική Πρωτοβουλία ΑΓΑΠΗ ΡΕ + (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Ξέρουμε πόσα μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους η αγάπη και η οικειότητα από προσωπική πείρα, γιατί αυτά είναι που δένουν την ομάδα μας και την κάνουν τη δεύτερη οικογένειά μας. Ξέρουμε πόσο σημαντική είναι στους καιρούς που ζούμε η αλληλεγγύη, γιατί και στην πόλη μας δραστηριοποιούνται εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας, παρόλο που δεν έχουμε ακόμη να αντιμετωπίσουμε τα ακραία προβλήματα της Αθήνας, στην οποία κατοικούν και σπουδάζουν κάποιοι από μας.

Θεωρούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να αποτελέσουν το ανάχωμα για τη ρητορική και τις εκδηλώσεις μίσους που βλέπουμε να διαδίδονται με τόσο ανησυχητικό ρυθμό σήμερα στη χώρα μας. Και θα θέλαμε να καλέσουμε κι άλλα μουσικά σχήματα, μαθητικά και νεανικά, να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Είναι σημαντικό οι νέοι να εμπνεόμαστε από τέτοιες κινήσεις.

Η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στον άλλο, στις ανάγκες και στην ελευθερία του είναι το αντιστάθμισμα στην απογοήτευση, την πικρία και τα αδιέξοδα των ημερών μας. Και είναι αυτά που μπορούν να κρατήσουν τους νέους όρθιους και δυνατούς. Είναι αυτά που μπορούν να μας κρατήσουν ενωμένους, για να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες και τις επιθέσεις στο μέλλον και τη ζωή μας που δεχόμαστε σήμερα. Είναι αυτά που μπορούν να μας κινητοποιήσουν και να μας εμπνεύσουν.